Hoppa till innehåll

Artikeltips: ”Avundsamheten fräter bort långsiktigheten”

Här kommer ett kort artikeltips från Svenska Dagbladet. Fredrik Johansson har i en ledare, med rubriken ”Avundsamheten fräter bort långsiktigheten”, beskrivit det positiva med sparande, både för individen själv men även för samhället i stort.

”Kanske är det därför eget sparande i allmänhet och sparande i aktier i synnerhet är en sådan provokation för vänstern. Det är ett individuellt ansvarstagande och ett sätt att ta makten över det egna livet. I kontrast mot ett abstrakt kollektivt ansvarstagande där någon annan ska ge oss makten över våra liv.”

Ur artikeln

Just känslan av att skapa sin egen trygghet, för sig själv och sin familj, är en stor anledning till varför vi sparar en så stor del av våra inkomster. Livet är ett maratonlopp och vi vill kunna springa hela vägen i mål och inte stupa 10 meter efter startsignalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish