Hoppa till innehåll

Portföljinnehav: AltaGas Ltd.

FöretagAltaGas Ltd.
MarknadsplatsToronto Stock Exchange
Aktiens kortnamnALA
LandKanada
Grundades1994
BranschKraftförsörjning
Antal anställda3 000
Hemsidaaltagas.ca

AltaGas är ett kanadensiskt kraftförsörjningsbolag som bland annat tillhandahåller infrastruktur för överföring av naturgas. Kunderna finns inom flera olika segment, både privata och företag. Altagas har över 1,6 miljoner kunder både i Kanada och USA. Huvudkontoret ligger i Calgary.

Utdelningshistorik:

ÅrUtdelning
20210,99 CAD
20200,96 CAD
20191,04 CAD
20182,19 CAD
20172,11 CAD
20162,02 CAD
20151,72 CAD
20141,69 CAD
20131,49 CAD

Bolaget är en stabil utdelare och skiftade ut pengar månadsvis ändra fram till i år men kommer därefter dela ut kvartalsvis. Direktavkastningen på nuvarande aktiekurs är ca 3,6 %. Som ni ser halverades utdelningen år 2019 i samband med att bolaget sålde dotterbolaget B.C Hydroelectric Power för 1,39 miljarder CAD. En del av köpeskillingen användes för att betala av lån mm.

Varför investerade vi i AltaGas?

  • Kraftförsörjningsbolag med stora tillgångar i infrastruktur för naturgas.
  • Bred kundbas i både Kanada och USA
  • Stort antal kunder
  • God utdelningshistorik

Idag har vi 100 st aktier i AltaGas till ett värde av ca 20 000 kr och vi kommer invänta köp av fler aktier. Vi har andra kanadensiska kraftbolag i portföljen med högre direktavkastning så blir det fler inköp inom kraftförsörjning så får AltaGas vänta.

Äger ni aktier i AltaGas? Skriv gärna en kommentar om hur ni resonerar kring aktien.

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish