Hoppa till innehåll

Läs-, och dokumentärtips om Warren Buffett

Warren Buffet är en av världens mest inflytelserika investerare och bland utdelningsinvesterare så är han en stor förebild. Behöver man hålla med om allt han säger och gör, självklart inte, men ingen kan förneka hans ofantliga framgång som investerare.

Jag har läst en hel del om Buffett och den bok som fortfarande står sig som den absolut bästa biografin enligt min mening är ”Snowball – Warren Buffett and the Business of Life”, skriven av Alice Schroeder. Den är drygt 800 sidor tjock och kom ut 2009. Nackdelen är självklart att tretton år har passerat sedan boken och mycket har hänt sedan dess, kanske inte hur Buffett och hans ständige vapendragare Charlie Munger tänker kring investeringar, men mer om hur deras bolag Berkshire Hathaway skiftat sina innehav.

Just Berkshire Hathaway är lite intressant för kolla in bolagets hemsida. Den ser ut ungefär som en hemsida år 1993 samtidigt som bolagets börsvärde är 700 miljarder dollar.

Nedan är ett par dokumentärer om Warren Buffett som ger en bra orientering i hans liv och företagande. Jag föredrar alltid böcker eftersom de kan gå in mer på djupet men dokumentärer är en bra utgångspunkt.

Warren Buffett – HBO

https://www.youtube.com/watch?v=RYHPlLsdW0A

Warren Buffett – Bloomberg

Warren Buffett – CNBC

Warren Buffett – Yahoo! Finance

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish