Hoppa till innehåll

Inga aktieköp i februari

På grund av Rysslands krig mot Ukraina så har världens börser drabbats av stora ras i februari och vem vet när och hur detta krigsvansinne ska sluta. Omvärldens sanktioner mot Ryssland saknar motstycke i historien men det kommer inte bara att drabba Ryssland och dess invånare. Resten av världens ekonomier kommer drabbas negativt eftersom Ryssland är en enormt stor ekonomi som är djupt införlivad i den globala handeln. Självklart är det mänskliga lidandet det värsta med krig som detta men vi bör vara medvetna om de långtgående konsekvenserna både geopolitiskt men också ekonomiskt.

Många stabila bolag har sett sina aktiekurser rasa och vissa ser köplägen redan nu. Jag är dock mer försiktig och kommer vänta ett tag till innan jag återupptar investerandet. Även om våra portföljer till störst del innehåller värdebolag som kommer hålla långsiktigt så känns ändå situationen i omvärlden som alltför osäker för att veta vad som kommer hända. Om kriget trappas upp eller sprider sig till fler länder kommer börserna rasa än mer, om kriget upphör och fredssamtal blir aktuella så kanske börserna stabiliserar sig. Jag hoppas på det senare så snart som möjligt!

Hur resonerar ni? är ni fortfarande aktiva på marknaden eller har ni också pausat köpen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish