Hoppa till innehåll

Portföljinnehav: Befimmo SA

FöretagBefimmo SA
MarknadsplatsEquiduct
Aktiens kortnamnBEFBb
LandBelgien
Grundades1995
BranschFastigheter
Antal anställda94
Hemsidabefimmo.be

Befimmo SA är ett belgiskt fastighetsbolag som funnits i snart 30 år. Fokus ligger på kontorsfastigheter, mötesplatser och co-working-lokaler i Belgien och Luxemburg. Fastighetsportföljen är värderad till cirka 3 miljarder Euro fördelat på 63 st fastigheter. Dotterbolaget Silversquare jobbar uteslutande med co-working-lokaler på samma marknader.

Omsättningen är runt 170 miljoner Euro per år och bolaget visar bra lönsamhet. I dagsläget är direktavkastningen 6-7 %. Största aktieägare är franska försäkringsjätten AXA, som också är en aktie i vår portfölj.

Utdelningshistorik:

ÅrUtdelning
20202,82 EUR
20193,45 EUR
20183,45 EUR
20173,45 EUR
20163,45 EUR

Varför investerade vi i Befimmo?

  • Stabilt fastighetsföretag
  • Diversifiering på en annan marknad

Idag har vi 30 st aktier i Befimmo och vi kommer öka vår position lite beroende på den geopolitiska situationen. Risken med kontorsfastigheter var högre under pandemin då ingen visste när anställda skulle komma tillbaka till kontoren igen efter allt hemmaarbete. Skulle folk fortsätta med distansarbete så tror jag Befimmo är bra positionerat med sina co-working-platser, som garanterat blir ett komplement för distansarbetare.

Vad tror ni om Befimmo och kanske andra fastighetsbolag i Tyskland och Belgien som investering? Skriv gärna en kommentar.

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish