Hoppa till innehåll

Portföljinnehav: Boston Pizza Royalties Income Fund

FöretagBoston Pizza Royalties Income Fund
MarknadsplatsToronto Stock Exchange
Aktiens kortnamnBPF.UN
LandKanada
Grundades1964
BranschDagligvaror
Antal anställda21 000
Hemsidabpincomefund.com

Boston Pizza Royalties Income Fund är ett kanadensiskt royalty/franchisebolag driver ett stort antal pizzerior i en kedja med samma namn. Den här aktien var väldigt i ropet bland utdelningsinvesterarna för ett par år sedan men tog rejält med stryk under pandemin då restaurangbesöken sjönk dramatiskt. Nu har aktien återhämtat sig bra och den sänkta utdelningen har höjts från och med oktober 2021. Bolaget delar ut pengar månadsvis och vårt blygsamma innehav genererar 75-80 kr i månaden 🙂

Utdelningshistorik:

Det är lite krångligt att räkna ut deras utdelningar så jag hänvisar till deras hemsida för er som vill läsa mer.

Varför investerade vi i Boston Pizza Royalties Income Fund?

  • Relativt konjunkturokänsligt bolag (vilket var fel pga pandemin)
  • Restaurangkedja som lockar alla samhällsskikt
  • Känt varumärke i Nordamerika
  • Lång utdelningshistorik

Idag har vi 125 st aktier i Boston Pizza och vi kommer invänta köp av fler aktier. Kanada har haft rätt hårda restriktioner kring Covid, vilket påverkat restaurangnäringen i betydligt högre utsträckning än andra länder så tills dess att faran är över så köper vi inte fler aktier.

Äger ni aktier i Boston Pizza? Finns det andra liknande Royaltybaserade aktier ni kan rekommendera?

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Etiketter:

2 kommentarer till “Portföljinnehav: Boston Pizza Royalties Income Fund”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish