Hoppa till innehåll

Portföljinnehav: BP Plc

FöretagBP PlC
MarknadsplatsNew York Stock Exchange
Aktiens kortnamnBP
LandStorbritannien
Grundades1901
BranschEnergi
Antal anställda60 000
Hemsidabp.com

På grund av ett dödsfall inom släkten så har jag inte hunnit blogga på ett veckor men ska komma igång igen.

BP, British Petroum, är ett brittiskt multinationellt energibolag med sina aktier noterade på New York-börsen. Huvudkontoret ligger i London och koncernen har cirka 60 000 anställda i en rad olika dotterbolag och verksamheter. Bolaget arbetar med oljeexploatering, raffinering, naturgas och en hel del annat.

Utdelningshistorik:

Precis som med andra USA-noterade bolag så är det lite krångligt att räkna ut deras utdelningar så jag hänvisar till deras hemsida för er som vill läsa mer. Bolaget är en stabil kvartalsutdelare och har varit så i årtionden. Sedan 2020 har ordinarie utdelning halverats men med tanke på oljepriset just nu så hoppas jag på en höjning framöver.

Varför investerade vi i BP PLC

  • Ett av världens största oljebolag med enorma tillgångar
  • Diversifierad inom energi och har både olja och naturgas mm.
  • Lång utdelningshistorik

Idag har vi 35 st aktier i BP, vilket inte är mycket i sammanhanget, men lite beroende på utdelningarna framöver så kan vi tänka oss att köpa fler.

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish