Återbetalning utländsk källskatt för 2019

Vi har majoriteten av våra utländska innehav i kapitalförsäkring då det är mer gynnsamt i termer av källskatt. Utdelningar från utländska aktier i ett investeringssparkonto beskattas lika mycket men det finns ett tak på hur mycket av källskatten du får tillbaka i efterhand. Det taket är väldigt lågt satt så jämfört med en kapitalförsäkring är det inte gynnsamt för en utdelningsinvesterare med ISK-konton för utländska innehav.

Nu i april fick vi återbetalning av avdragen källskatt för år 2019 och det visade sig att vi fick tillbaka 100% av källskatten oavsett land. Att det tar flera år att få tillbaka källskatten är självklart tråkigt men det är priset man får betala för diversifiering med utländska bolag. Nordea betalar tillbaka källskatten snabbare i sin kapitalförsäkring men vi håller oss kvar till Avanza trots väntetiden.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s