Hoppa till innehåll

Månadens transaktioner, augusti 2022

I augusti blev det totalt 10 st aktieköp. Utökning i fyra befintliga innehav och resterande sex aktier gör debut i vuxenportföljen. Bland de nya finns bryggerijätten Carlsberg i Danmark, dagligvarukedjan Carrefour i Frankrike, royaltybolaget Pizza Pizza i Kanada samt de tre skogsbolagen Billerud Korsnäs, Holmen och Stora Enso.

Utöver aktieköp så sparar vi regelbundet, via autogiro, i ett gäng fonder varje månad som beskrivs i detta inlägg. Vi har också skapat ett nytt ISK-konto fokuserat på ett par Avanzafonder. Dessa fonder kommer vi inte köpa i på autogirobasis utan mer sporadiskt.

Aktieköp i föräldrarnas portfölj:

AktieBranschLandAntal
Billerud KorsnäsMaterialSverige25 st
BP PLCEnergiUSA70 st
Carlsberg BDagligvarorDanmark10 st
Carrefour SADagligvarorFrankrike50 st
Deutsche Telecom AGTeleoperatörerTyskland40 st
Holmen BMaterialSverige5 st
Orange SATeleoperatörerFrankrike100 st
Pizza Pizza Royalty CorpSällanköpsvaror och tjänsterKanada75 st
Stora Enso AMaterialSverige15 st
VerizonTeleoperatörerUSA20 st

Köp i fondportföljen

FondFondförvaltareAvgift
Avanza Emerging MarketsAvanza0,26 %
Avanza EuropaAvanza0,19 %
Avanza SverigeAvanza0,17 %
Avanza ZeroAvanza0 %

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish