Hoppa till innehåll

Månadens transaktioner, november 2022

I november gjorde vi en större försäljning i en aktie som vi haft i många år, Torslanda Property Investment AB. Anledningen är att bolaget blev uppköpt av Västerport på budet 18 kr/aktie. När nyheten släpptes gick aktien upp 35 % så vi sålde hela innehavet på en gång, totalt 4 000 aktier. Sett till tidsperioden vi ägt aktien så har vi fått cirka 20 000 kr i utdelningar plus en bra vinst vid försäljningen.

Rubb och stubb, inklusive övriga utdelningar och sparande, har återinvesterats i fonder (se detta inlägg.) samt i aktierna nedan.

Fortsatta småköp i skogsbolag och kraftförsörjning. Nya innehav i föräldrarnas portfölj är franska Engie, som må ha en hög skuldsättning men som samtidigt har enorma kassaflöden och bra vinster och kanadensiska Keyera Corp, som kör med månadsutdelningar. Fyllde även på i tyska E ON då aktien sjunkit en del sedan förra köpet. En skvätt i Pizza Pizza Royalty Corp hann vi också med.

I barnens portfölj fyllde vi på i läkemedelsföretaget GlaxoSmithKline och franska teleoperatören Orange. Tyska försäkringsbjässen Talanx blev ett nytt innehav nu i november och det blev ett lyckosamt köp, aktien har stigit hela 12% sedan köpet.

Aktieköp i föräldrarnas portfölj:

AktieBranschLandAntal
Engie SAKraftförsörjningFrankrike50 st
E ON SEKraftförsörjningTyskland200 st
Holmen BMaterialSverige5 st
Keyera CorpKraftförsörjningKanada25 st
Pizza Pizza Royalty CorpSällanköpsvaror och tjänsterKanada50 st
Stora Enso AMaterialSverige15 st
SCA BMaterialSverige30 st

Aktieköp i barnens portfölj:

AktieBranschLandAntal
GSK PLCHälsovårdUSA20 st
Orange SATeleoperatörerFrankrike50 st
Talanx AGFinans och fastighetTyskland15 st

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish