Hoppa till innehåll

Månadens transaktioner, december 2022

December, en månad med höga utgifter pga jul-, och nyårshelger, resulterade i ett mindre antal aktieköp än vad som var tänkt. I föräldraportföljen blev det fortsatta köp inom skog och pappersindustrin samt ett större köp i tyska försäkringsbjässen Talanx AG, en aktie vi köpte till barnens portfölj i november.

I barnens portfölj sålde vi av innehavet i Handelsbanken B-aktien och använde likviden för att köpa tillbaka Handelsbanken A-aktien. Varför? Det rådde en prisdifferens på nästan 20 kr mellan de olika aktieslagen och då utdelningsnivån är likadan för A-, och B-aktien så fick vi 40 st extra aktier i denna gedigna bank. Förutom detta köp blev utökade vi innehavet i investmentbolaget Öresund.

Förutom dessa aktier köpte vi indexfonder + Spiltans Investmentbolagfond som vanligt.

I januari skall Avanza betala tillbaka tre års utländsk källskatt så nästa månad kommer vi nog göra en hel del köp men vi får väl se om Avanza håller vad de lovar.

Aktieköp i föräldrarnas portfölj:

AktieBranschLandAntal
BillerudMaterialSverige20 st
Holmen BMaterialSverige5 st
Essity BMaterialSverige10 st
Stora Enso AMaterialSverige10 st
Talanx AGFinans och fastighetTyskland60 st

Aktieköp i barnens portfölj:

AktieBranschLandAntal
Handelsbanken AFinans och fastighetSverige250 st
ÖresundFinans och fastighetSverige30 st

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish