Portföljens teleoperatörer

Teleoperatörer har varit en stabil grund för våra portföljer i många år. Visst, det finns sorgebarn som Telia, men överlag så rullar utdelningarna in stadigt år efter år. Oavsett hur konjunkturen pekar så kommer folk inte att säga upp sina mobilabonnemang och bredbandsuppkopplingar. Tele2 är det innehav vi har haft längst och det bolaget som gett oss absolut mest i utdelningar, framförallt alla större extrautdelningar som kom för ett par år sedan. I barnens portfölj finns 500 st aktier och utdelningarna från dessa har redan passerat inköpskostnaden för innehavet.

Tele2, Telia och Telenor har vi haft länge och på senare tid har vi tagit in två tyska operatörer, en fransk och en amerikansk för att få lite mer spridning.

Nedan är listan på våra innehav samt länkar till respektive hemsidor där ni kan läsa mer under ”Investor Relations”.

Hur ser ni själva på dessa innehav? Har ni några stalltips på andra teleoperatörer på andra marknader?

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s