Hoppa till innehåll

Kreditkort + bonuspoäng och sommarens flygresa blev gratis

I helgen bokade vi en del av sommarens semester – flygbiljetterna och vi kom undan väldigt billigt tack vare våra kreditkort som är kopplade till SAS Eurobonus (och indirekt Star Alliance-kopplade flygbolag). Det enda vi behövde betala var skatterna men samtliga fyra flygbiljetter bokade vi med poäng som vi samlat ihop oss under ett par år. Eftersom det är en interkontinentalflygning så sparade vi drygt 60 000 kr tack vare detta. Förra sommaren gjorde vi en kortare semester i ett av våra grannländer och även då kunde vi boka alla flygbiljetter med poäng.

Vi använder Mastercard och American Express-kort och handlar i princip allt på dessa kort. Vissa helger eller kampanjdagar får man dubbla poäng och då passar vi på att göra större (nödvändiga!) inköp. Så mat, bensin, kläder och alla andra kostnader vi har genererar poäng. Visst, det krävs väldigt många poäng innan man kan kan utnyttja dem till fullo, men när väl bonuspoängen ackumulerats så flyger man gratis!

Ett bra tips om något av kortföretagen erbjuder dubbla poäng en period är att köpa presentkort den perioden. Vi brukar göra det hos exempelvis IKEA eftersom presentkorten räcker flera år och behovet av möbler och annat garanterat kommer finnas i framtiden.

Vad är då nackdelen med att boka flygresor med intjänade bonuspoäng? Bra fråga och jag skulle definitivt säga utbudet av bokningsbara biljetter. ”Poängbiljetter” är begränsade och oftast behöver man göra bokningen långt i förväg, kanske så långt i förväg att det inte går att pyssla ihop sommarsemestrarna i god tid. Bonuspoängen kan dock också användas för att uppgradera befintliga flygbiljetter, t.ex från Economy till Premium eller från Premium till Business. Flygbiljetter är som vi alla vet en djungel och ena dagen kan poängbiljetterna vara helt slut och andra dagen har nya släppts för samma destination så det gäller att ha lite extra koll.

Även hotellnätter kan tjänas in med olika bonusprogram men mer om det i ett separat inlägg!

(Detta inlägg skall ej tolkas som reklam för ovan nämnda kreditkortsföretag. Gör din egen analys och läs igenom deras villkor innan du ansöker om ett kort.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish