Hoppa till innehåll

Månadens transaktioner, mars 2023

Det satt långt inne men Avanza betalade tillbaka 2021, och 2022 års utländska källskatter idag. En dag före utsatt deadline men de höll åtminstone vad de lovade. Nu har vi en del torrt krut i depåerna men krutlagret är på väg att fyllas på med utdelningar på måndag så vi väntar tills dess innan det görs några nya aktieköp. Tanken är att pricka in ett par av våra innehav som har X-dag i mitten på nästa vecka.

I mars köpte vi faktiskt inga enskilda aktier alls och det var självklart kollapsen i Silicon Valley Bank och den globala börsnedgången som var orsaken. Silicon Valley Banks aktiekurs stod i 7 500 kr i oktober 2021. Idag är aktiekursen 9 kr…

Såg att ett gäng andra ekonomibloggare gick in och köpte aktier i dipparna, med blandade resultat, men självklart, har man en lång tidshorisont så gör det ingen större skillnad om det går upp och ned under en period. Apropå andra bloggare, lägg gärna in mig i era länklistor 🙂

Via våra autogiron så köps det en drös aktiefonder på Nordnet varje månad och med vanliga insättningar köper vi ett par av Avanzas indexfonder, så även denna månad. Vi viktar om köpen då och då men sett till antalet fonder så landar mest pengar i Norge och i Spiltans Investmentbolagfond för tillfället.

Fondköp i föräldrarnas portfölj:

FondFondförvaltareAvgift
Avanza Emerging MarketsAvanza0,26 %
Avanza EuropaAvanza0,19 %
Avanza SverigeAvanza0,17 %
Avanza ZeroAvanza0 %
Danske Invest Sverige Beta SA (HSB Bospar)Danske Bank0,30 %
Indeksfond Danmark ANordnet0,20 %
Indeksfond NorgeNordnet0 %
Indeksirahasto SuomiNordnet0 %
Indexfond Europa ESGNordnet0,20 %
Indexfond Global ESGNordnet0,20 %
Indexfond SverigeNordnet0 %
Spiltan Aktiefond InvestmentbolagSpiltan0,20 %
Länsförsäkringar Japan IndexnäraLänsförsäkringar0,20 %

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish