Hoppa till innehåll

Månadens transaktioner – juli 2023

Här är en något sen uppdatering kring juli månads aktietransaktioner. Ett inlägg kring utdelningarna för juli kommer lite senare ikväll. Samtliga aktier som köptes in har gått ner men vi äger långsiktigt så inget vi stressar ihjäl oss över.

En aktie som vi fick sälja av på grund av ett uppköp var IT-leverantören och e-handlaren Dustin. Tyvärr gjorde vi en rejäl förlust på detta innehav och personligen förstår jag inte hur den kunde rasa ner i källaren på så extremt kort tid men sånt är livet. Kommer förlusten påverka våra framtida köp? Svaret är både ja och nej. Alla företag kan kollapsa men självklart så är det, rent logiskt, en större risk i mindre bolag än större bolag eftersom mindre bolag inte har samma resurser att parera, strukturera om och hitta lösningar internt. Vi kommer inte sluta köpa mindre bolag men vi kommer nog vikta mer åt större bolag framöver, definitivt om det är svenska bolag eftersom den svenska ekonomin går kräftgång för tillfället.

Fondsparandet tickade på via autogiron och en engångsinsättning i de olika Avanzafonderna.

Aktieköp i föräldrarnas portfölj:

AktieBranschLandAntal
Coor Service Management HoldIndustrivaror och tjänsterSverige100 st
Handelsbanken AFinans och fastighetSverige70 st
Ogunsen BSällanköpsvaror och tjänsterSverige100 st
Peab BIndustrivaror och tjänsterSverige120 st
Telia CompanyTeleoperatörerSverige200 st

Fondköp i föräldrarnas portfölj:

FondFondförvaltareAvgift
Avanza Emerging MarketsAvanza0,26 %
Avanza EuropaAvanza0,19 %
Avanza SverigeAvanza0,17 %
Avanza ZeroAvanza0 %
Danske Invest Sverige Beta SA (HSB Bospar)Danske Bank0,30 %
Indeksfond Danmark ANordnet0,20 %
Indeksfond NorgeNordnet0 %
Indeksirahasto SuomiNordnet0 %
Indexfond Europa ESGNordnet0,20 %
Indexfond Global ESGNordnet0,20 %
Indexfond SverigeNordnet0 %
Spiltan Aktiefond InvestmentbolagSpiltan0,20 %
Länsförsäkringar Japan IndexnäraLänsförsäkringar0,20 %

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish