Hoppa till innehåll

Utdelningar – januari 2024

Årets utdelningsstart blev en halvering jämfört med 2023 men anledningen är helt enkelt att Equinor skiftade ut pengar förra året och inte i år. Oavsett det så är minsta slant uppskattad och Equinors utdelning kommer, med lite tur, landa på kontot i februari eftersom vi har en extra dag i år. Eftersom vi sålde IronMountain och CareTrust efter deras X-dagar så fick vi utdelningar från dem även aktierna inte fanns med i portföljen. Tyvärr verkar det inte som om Avanza kan visa utdelningar i ”kommande utdelningar” om aktien sålts efter X-dag så ett slag var vi lite oroliga att vi inte skulle få utdelningarna.

Till skillnad från tidigare så har vi slagit ihop utdelningarna för våra och barnens aktieportföljer i sammanställningarna detta år. Ett byte av webbhotell är också på gång, framförallt för att nuvarande webbhotell kommer höja avgiften med 400% jämfört med dealen vi fick vid starten.

Tillbaka till utdelningarna. Störst bidragsgivare blev kvartalsutdelaren Kallebäck Property Invest, som skiftade ut 1 680 kr. Det är ett enfastighetsbolag som har fastigheten Kallebäck 17:2 i Göteborg, fullt uthyrd till försvarskoncernen SAAB fram till 2031. Vi har ägt aktien sedan 2017 och har sedan dess fått 40 000 kr i utdelningar. Enfastighetsbolag innebär betydligt högre risk än sedvanliga fastighetsbolag men i det här fallet, med tanke på SAAB:s fantastiska utveckling på senare år, så är min bedömning att risken är betydligt lägre. Hyresavtalet löper också sju år till, vilket borgar för många utdelningar framöver.

Alla summor är exklusive eventuell källskatt.

Månadens aktieutdelningar:

FöretagLandUtdelning
Alaris Equity Partners Income TrustKanada157 kr
Algonquin Power & UtilitiesKanada200 kr
AltaGas LtdKanada213 kr
Boston Pizza Royalties Income FundKanada102 kr
Brookfield Infrastructure CorpKanada99 kr
CareTrust REITUSA72 kr
Diversified Royalty CorpKanada78 kr
Diös FastigheterSverige100 kr
Extendicare IncKanada123 kr
Great-West Lifeco IncKanada198 kr
GSK ADRUSA452 kr
Iron Mountain IncUSA266 kr
Kallebäck Property InvestSverige1 680 kr
Keyera CorpKanada95 kr
Northwest Healthcare Property REITKanada187 kr
Pembina Pipeline CorpKanada254 kr
Pizza Pizza Royalty Corp.Kanada135 kr
Sienna Senior Living IncKanada114 kr
Solnaberg Property InvestSverige162 kr
TotalEnergies SEFrankrike832 kr
SUMMA5 520 kr

Totala utdelningar januari 2024:

5 520 kr

(Handel med aktier, fonder och andra finansiella instrument är förenat med risker. Innehållet i detta inlägg ska inte tolkas som ekonomisk rådgivning på något sätt. Du som bloggläsare är ansvarig för dina egna investeringar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESwedish